A dëshiron që të të zbutet zemra dhe ta arrish atë që kërkon?

Homeartikuj

A dëshiron që të të zbutet zemra dhe ta arrish atë që kërkon?

Transmetohet nga Ebu Derda -Allahu qofte i kenaqur prej tij- i cili ka thene: Ka thene i derguari i Allahut – paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi

Metoda më e lehtë për mësimin e Kur’anit
Pse kaq shumë të rritur nuk i largohen dot frikes nga erresira, ose nuk flejnë dot pa dritë!
Lutja e atij që i është bërë padrejtësi!

Transmetohet nga Ebu Derda -Allahu qofte i kenaqur prej tij- i cili ka thene: Ka thene i derguari i Allahut – paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi te dhe familjen e tij-:

“A dëshiron që të të zbutet zemra dhe ta arrish atë që kërkon?

–Mëshiroje jetimin, fërkoi kokën dhe jepi atij nga ushqimi yt; kështu do të zbutet zemra dhe do të arrish atë që kërkon.”

Transmeton Taberani në el Kebir dhe e ka bere te Sakte imam Albani -Allahu i meshirofte- ne Es Sahiha 854.