A është agjërimi i rregullt nëse më ze gjumi për syfyr?

HomePyetje

A është agjërimi i rregullt nëse më ze gjumi për syfyr?

Pyetje: “Një njeri, gjatë muajit të Ramazanit, e zuri gjumi para se ta hante syfyrin, edhe pse në nijetin e tij ishte një gjë e tillë, mirëpo gjumi nu

3 kriteret që e bëjnë një punë të pranohet tek Allahu
Çfarë gjykimi ka sekrecioni kaf apo i verdhë para hajdit (ciklit menstrual) dhe pas tij?
A duhet ta mbaj Kuranin në makinë?

Pyetje: “Një njeri, gjatë muajit të Ramazanit, e zuri gjumi para se ta hante syfyrin, edhe pse në nijetin e tij ishte një gjë e tillë, mirëpo gjumi nuk i doli deri në hyrjen e sabahut. A është agjërimi i tij i vlefshëm apo jo?”

Përgjigje: “Agjërimi i tij është i vlefshëm, sepse syfyri nuk është kusht për vlefshmërinë e agjërimit, por është mustehab (gjë e pëlqyer dhe e preferuar) për shkak të fjalës së Profetit (sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem): “Hani syfyr, se vërtet në të ka bereqet”. (Buhariu dhe Muslimi).

(Shejh Ibn Baz në Mexhmu’u fetaua ue mekalat muteneu-uiah)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0