A është e lejuar të betohesh me Kuranin?

Home

A është e lejuar të betohesh me Kuranin?

A është e lejuar të betohesh me Kuranin? Pyetje: “Cili është gjykimi i të betuarit me Kuranin?” Përgjigje: “Është e lejuar të betohesh me emrat

Tre Kategorite e miqve dhe te shokeve
Një mërgimtar dhuron 50 mijë euro për Qeverën e Kosovës!
Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?

A është e lejuar të betohesh me Kuranin?

Pyetje: “Cili është gjykimi i të betuarit me Kuranin?”

Përgjigje: “Është e lejuar të betohesh me emrat dhe cilësitë e Allahut.
Kurani është fjalë e Allahut dhe fjala e Tij është një prej cilësive tëTij. Dijetarët kanë thënë:
‘Është e lejuar të betohesh me Allahun dhe cilësitë e Tij. Kurani është fjalë e Allahut, e cila është një prej cilësive të Tij dhe si pasojë është e lejuar të betohesh me të.’”

Fetaua el lexhne ed daime: 1/354
Radio Perendimi

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0