A prishet agjërimi kur hedhim pika në hundë?

HomePyetje

A prishet agjërimi kur hedhim pika në hundë?

Pyetje: ”Një grua ka përdorur pika të hundës gjatë ditës në Ramazan për t’ia lehtësuar frymëmarren. Çfarë duhet të bëje ajo tani?” Përgjigje: ”Nëse

Në cilën dorë duhet të vendoset unaza?
Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?
Çfarë gjykimi ka sekrecioni kaf apo i verdhë para hajdit (ciklit menstrual) dhe pas tij?

Pyetje: ”Një grua ka përdorur pika të hundës gjatë ditës në Ramazan për t’ia lehtësuar frymëmarren. Çfarë duhet të bëje ajo tani?”

Përgjigje: ”Nëse një person duhet t’i marrë ato patjetër, kjo lejohet dhe agjërimi i tij është i saktë. Mirëpo, nëse ndjehet shija e tyre në fyt, agjërimi është i pavlefshëm. Në këtë rast, ai është i detyruar ta kompensojë këtë ditë.”

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr 20102

Imam Abdul-Aziz bin Baz
Shejkh Salih el-Feuzan
Shejkh Bekr Ebu Zejd

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0