A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

HomePyetje

A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta? Nëse njeriu nuk vepron veprimet e ndaluara gjatë agjërimit (nuk ha, nuk pi dhe nuk kryen marrëdhënie intime me

A mund të marim abdes me ujë të nxehtë apo duhet patjetër me të ftohtë?
A prishet agjërimi nga ejakulimi në gjumë?
A është e obligueshme larja pas marrëdhënieve intime…?! Ja çfar tha Ajshja (r.a)

A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?
Nëse njeriu nuk vepron veprimet e ndaluara gjatë agjërimit (nuk ha, nuk pi dhe nuk kryen marrëdhënie intime me gruan), vepra këto të cilat e prishin agjërimin, mirëpo vepron vepra siç është përgojimi, thashethemet, fjalët e ndyta, agjërimi i pranohet si detyrim të cilin e ka kryer, por për këto veprime ai bën mëkat. Ato ia ulin vlerën agjërimit, por nuk ia prishin atë. Agjërimi i Ramazanit duhet të kryhet në këtë rast. Mirëpo, nëse ai e braktis agjërimin për shkak se është fjalë ndyrë, atëherë ai bën mëkat dyfish (për braktisjen e agjërimit dhe për fjalët e ndyta).

Shejkh Uthman el Hamis

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0