Agjeruesit duhet te japin Zekatin e Fitrit.

Homeartikuj

Agjeruesit duhet te japin Zekatin e Fitrit.

Zekati i fitrit është adhurim për Allahun, pastrim për shpirtin nga lakmia dhe kopracia, pastrim për agjëruesin nga çdo fjalë apo vepër e pahijshme që

5 kushte qe agjerimi te jete i sakte e i pranuar:
ERA E GOJËS SË AGJËRUESIT
Vlera e faljes së teravive me xhemat

Zekati i fitrit është adhurim për Allahun, pastrim për shpirtin nga lakmia dhe kopracia, pastrim për agjëruesin nga çdo fjalë apo vepër e pahijshme që mund të ketë thënë gjatë agjërimit të tij dhe gjithashtu shërben si ushqim për të varfrit.

Përcillet se Ibn Abas ka thënë: “ Profeti alejhi selam bëri detyrë zekatin e fitrit si pastrim për agjëruesin nga fjalët dhe veprat e pahijshme si dhe ushqim për të varfrit.”

Ebu Daud dhe Ibn Maxhe

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0