Author: Taulant Berisha

1 2 3 57 10 / 561 POSTS
5 fjal që duhet tia thuash bashkëshortes tënde

5 fjal që duhet tia thuash bashkëshortes tënde

Për bashkëshorten tënde Nëse është e heshtur, pyete se çfarë e shqetëson Nëse të shpërfill mësoi interesimin për ty Nëse e sheh në gjendje jo [...]
Madhësia e krijimit të enjëllit Xhibril

Madhësia e krijimit të enjëllit Xhibril

Imam Ahmedi ne Musnedin e tij transmeton prej Abdullah Ibn Mes’udit i cili thote: “Muha- medi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] e ka pare Xhebrailin [...]
Kur sheh ëndërr të mirë ose të keqe, çfarë duhet të veprosh?

Kur sheh ëndërr të mirë ose të keqe, çfarë duhet të veprosh?

Ai që sheh ëndërr dhe e gëzon le të mos ia tregojë vecse nje dashamirësi ose një keshilluesi! Kete e themi bazuar në atë që transmeton Tirmidhiu ng [...]
Osmani thotë se ajo nuk e emëroi konsullin e ri në Pragë, por Thaçi e bëri

Osmani thotë se ajo nuk e emëroi konsullin e ri në Pragë, por Thaçi e bëri

Ushtruesja e detyrës së presidentes, Vjosa Osmani, ka thënë se emërimi i djalit të Haxhi Shalës, si konsull në Pragë nuk është bërë nga ajo. “Emëri [...]
Si trajtohet kapsllëku në mjeksinë profetike?

Si trajtohet kapsllëku në mjeksinë profetike?

Sëmundja e kapsllëkut Imam Tirmidhiu në përmbledhjen e vet me hadithe, El Xhamiu, si dhe imam Ibn Maxhe në Sunen e tij, sjellin hadithin e Esma bin [...]
Tre veta, Zoti nuk do ti shikojë në Ditën e Gjykimit

Tre veta, Zoti nuk do ti shikojë në Ditën e Gjykimit

I Dërguari i Allahut (sal Allahu alejhi ue selem) ka thënë: “Tre veta, Allahu i Lartësuar nuk do ti shikojë në Ditën e Gjykimit: të pabindurin ndaj [...]
Si kerkojne engjejt falje kur flini gjum?

Si kerkojne engjejt falje kur flini gjum?

Ka thënë Khalef i biri Hishamit -Allahu e mëshiroftë-: “Shkova tek Selim i biri Isait t’i lexoja Kuran. I lexoja atij derisa një ditë arrita tek s [...]
Cfare ndodh kur lexon cdo dite Kuran

Cfare ndodh kur lexon cdo dite Kuran

Bereqeti i leximit të Kuranit. Thotë njeri prej të parëve: “Sa herë që shtoj pjesën e përditshme në leximin e Kuranit, aq më shumë më shtohet bere [...]
Dispozita rreth dy rekateve namaz qe falen kur hyn ne xhami

Dispozita rreth dy rekateve namaz qe falen kur hyn ne xhami

Shejh Muhamed bin Abduluehab (Allahu e mëshiroftë!) thotë: “Falja e suneteve të rregullta[1] vlejnë nga falja e tehijetul-mesxhid (sunetet e përshënde [...]
Si falte namazin e sabahut Profeti Muhamed alejhi selam?

Si falte namazin e sabahut Profeti Muhamed alejhi selam?

Kur shkonte në vendin e tij, për t’u prirë njerëzve në namaz, ai sal-lAllahu alejhi ue sel-lem u thoshte shokëve të tij: “Drejtoni rreshtat tuaja dhe [...]
1 2 3 57 10 / 561 POSTS