Author: Taulant Berisha

1 2 3 4 44 20 / 436 POSTS
Nje fjale qe do ju largoj nje det me mekate

Nje fjale qe do ju largoj nje det me mekate

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se: I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Kush thotë ‘subhanAllahi ue bihamdihi’ [...]
Si i pastronte dhembet profeti Muhamed alejhi selam

Si i pastronte dhembet profeti Muhamed alejhi selam

Edukata e pastrimit të dhëmbëve!Transmetohet nga Hudhejfe radijAllahu anhu, se ka thënë:” I dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem! , sa herë q [...]
Thënie profetike të sakta dhe të zgjedhura

Thënie profetike të sakta dhe të zgjedhura

“Vërtet unë jam dërguar për të plotësuar moralet më të larta”. “Nuk hyn në Xhennet Nemmami (ai që bart fjalë midis njerëzve për t’i futur ata në sh [...]
Jashari: Ajo që duhet të ndryshojë Kushtetutën është Serbia, duhet dhënë përgjegjësi për të pagjeturit

Jashari: Ajo që duhet të ndryshojë Kushtetutën është Serbia, duhet dhënë përgjegjësi për të pagjeturit

Bekim Jashari, kryetari i Komunës së Skenderajt, ka thënë se në asnjë mënyrë dhe për asnjë çmim nuk duhet dhe nuk mund të ndryshohet Kushtetuta e Koso [...]
Pas shtatë muajsh shkaku i pandemisë, besimtarët u lejuan të falen së bashku në Mekë

Pas shtatë muajsh shkaku i pandemisë, besimtarët u lejuan të falen së bashku në Mekë

Në Qabe të Mekës, myslimanët kryen namazin e parë të përbashkët pas një ndalimi shtatë-mujor të vendosur si pjesë e masave për të luftuar përhapjen e [...]
Zvicra ashpërson masat kundër valës së dytë të COVID-19

Zvicra ashpërson masat kundër valës së dytë të COVID-19

Autoritetet zvicerane kanë paralajmëruar masa më të rrepta për ta parandaluar valën e dytë të COVID-19 që po e godet vendin. Ndër të tjera, këto ma [...]
Demonstrata në mbarë Francën për mësuesin që iu pre koka (VIDEO)

Demonstrata në mbarë Francën për mësuesin që iu pre koka (VIDEO)

Nëpër qytete të ndryshme të Francës një numër i madh njerëzish kanë dalë në demonstrata në shenjë nderimi për një mësues të cilit iu pre koka pasi iu [...]
Si mund ti largojmë shejtanët?

Si mund ti largojmë shejtanët?

Shejtanët mund të largohen vetëm nëpërmjet leximit të shumtë të Kur’anit dhe dhikrit [përmendjes së Allahut] si dhe kërkimit të shpëtimit nëpërmjet fj [...]
Çfarë dallimi ka midis ‘Zotimit’ dhe ‘Betimit’?

Çfarë dallimi ka midis ‘Zotimit’ dhe ‘Betimit’?

Pyetja e parë dhe e dytë nga fetvatë me nr 17961. Pyetja: Çfarë dallimi ka midis ‘Zotimit’ dhe ‘Betimit’? Cila prej tyre është më e rëndë? Po në qo [...]
Ky është njeriu që nuk i pranohet lutja

Ky është njeriu që nuk i pranohet lutja

Ebu Hurejra (RadijAllahu anhu) transmeton se i Dërguari i Allahut (SalAllahu alejhi ue selem) ka thënë: “Vërtet Allahu është i Mirë dhe nuk pranon [...]
1 2 3 4 44 20 / 436 POSTS