Author: Taulant Berisha

1 2 3 4 5 73 30 / 724 POSTS
“E mbaj mend që fluturova në ajër”, historia e çiftit nga Bejruti i cili shpëtoi mrekullisht nga shpërthimi në Liban

“E mbaj mend që fluturova në ajër”, historia e çiftit nga Bejruti i cili shpëtoi mrekullisht nga shpërthimi në Liban

Shpërthimi i së martës në Bejrut plagosi një çift nga Libani, i cili gjendej vetëm 600 metra larg incidentit vdekjeprurës. Sipas medieve të huaja, [...]
Mos u sill kurre keq me prinderit, Ja si repsketohet prindi ne Islam

Mos u sill kurre keq me prinderit, Ja si repsketohet prindi ne Islam

Allahu xh.sh. thotë: “Zoti yt ka dhënë urdhër të prerë, që të mos adhuroni dikë tjetër përveç Tij dhe që të silleni mirë ndaj prindërve. Nëse njërin p [...]
A eshte e vertete se kush i meson emrat e Allahut hyn ne xhennet?

A eshte e vertete se kush i meson emrat e Allahut hyn ne xhennet?

Ai që mëson përmëndësh, emrat e Allahut, kupton domethënien e tyre dhe punon sipas domethënies së tyre merr shpërblim të madh. Ebu Hurejre ka trans [...]
Nëse ju lëndojnë, tallen me ju, ju shpifin…

Nëse ju lëndojnë, tallen me ju, ju shpifin…

Kur të julëndojnë të afërmit tuajnga gjaku, kujtojeni pejgamberin Jusuf (a.s.), të cilin gjithashtu e tradhtuan vëllezërit. Kur prindërit tuaj juku [...]
Si ta kuptosh që Allahu të do

Si ta kuptosh që Allahu të do

Nëse doni ta dini dashurinë e Allahut për ju, atëherë shiko në këto tri vepra (punë), nëse kryeni një prej tyre, kjo tregon dashurinë e Tij për ju. [...]
Kujdes: Thuhet estaGfirullah e jo estaKfirullah

Kujdes: Thuhet estaGfirullah e jo estaKfirullah

TË KEMI KUJDES: SHQIPTIMI I DREJTË “ESTAGFIRULLAH” ËSHTË SHUMË I RËNDËSISHËM Është vërejtur se disa njerëz gabimisht e shqiptojnë istigfarin, për [...]
4 llojet e gurëve që formohen në trupin e njeriut!

4 llojet e gurëve që formohen në trupin e njeriut!

Hera–herës, në trupin tonë formohen guralecë, ndaj le të shohim si zhvillohen dhe si mund t’i parandalojmë ata. Kur trupi ynë prodhon më shumë seç [...]
Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus?

Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus?

Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus? Njihuni me cilesite e tyre: 1, Me të vërtetë, janë të shpëtuar besimtarët, 2. të cilët janë të përulur n [...]
Origjina e Muhamedit a.s. dhe familjes së tij

Origjina e Muhamedit a.s. dhe familjes së tij

Origjina e Resulull-llahut a.s. është klasifikuar në tri periudha kohore. Pjesa e parë është pranuar si e saktë nga të gjithë autorët e Sires. Këtu [...]
Si mund ta ndërtojmë një jetë të lumtur martesore?

Si mund ta ndërtojmë një jetë të lumtur martesore?

Pyetje:Si mund ta ndërtojmë një jetë të lumtur martesore? Dhe çfarë (këshille) keni për ata burra që janë neglizhent dhe të pakujdesshëm kur është fj [...]
1 2 3 4 5 73 30 / 724 POSTS