Author: Taulant Berisha

1 66 67 68 69 70 73 680 / 724 POSTS
Argumente për vërtetësinë e ringjalljes

Argumente për vërtetësinë e ringjalljes

Argumente për vërtetësinë e ringjalljes: – Allahu në Kuran na përmend shembuj se si njerëz të ndryshëm kanë përjetuar vdekjen dhe ringjalljen që në [...]
Si veprohet nëse miza bie në ushqim

Si veprohet nëse miza bie në ushqim

Si veprohet nëse miza bie në ushqim Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se ka thënë: I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem k [...]
A lejohet loja dhe puthja me gruan gjatë agjërimit

A lejohet loja dhe puthja me gruan gjatë agjërimit

Lejohet që agjëruesi ta puthë gruan e tij dhe të luajë me të, edhe pse është agjërueshëm, nëse është i moshuar, kurse për të riun një gjë e tillë nuk [...]
Prej shenjave qe tregojne lumturine dhe shpetimin e njeriut jane

Prej shenjave qe tregojne lumturine dhe shpetimin e njeriut jane

Ibn Kajjim el Xheuzijeh (Allahu e meshirofte) thote: Prej shenjave qe tregojne lumturine dhe shpetimin e njeriut jane: – Sa here qe shton dijen, s [...]
Kush i ka zbuluar numrat?

Kush i ka zbuluar numrat?

Numrat qe perdorim jane numrat arab.Matematicieni i famshem Musliman Këta numra për herë të para i prezentoi shkenctari matematicieni i famshëm Al- [...]
Grada e larte qe ka agjerimi tek Allahu dhe nje nga 5 shtyllat e Islamit

Grada e larte qe ka agjerimi tek Allahu dhe nje nga 5 shtyllat e Islamit

AGJЁRIMI ЁSHTЁ NJË NGA SHTYLLAT E ISLAMIT Nga Ibn Omeri (Allahu qoftё i kёnaqur me ta!) përcillet se Pejgamberi (a.s.) ka thёnё: “Islami ёshtё ndёr [...]
Si duhet te veprosh te largosh cytjet e shejtanit

Si duhet te veprosh te largosh cytjet e shejtanit

Jam një djalosh ku shejtani ndonjëherë më bën cytje (vesvese). Cfarë duhet të veproj që t’i largojë cytjet e tij? Shejh Salih el-Feuzani (Allahu e [...]
Mirësia e namazit të duhasë

Mirësia e namazit të duhasë

Namazi i duhasë 1- Mirësia e tij 2- Gjykimi i tij 3- Koha e tij 4- Numri i rekateve të tij dhe forma e tyre. Mirësia e namazit të duhasë. Për mirë [...]
Burri që i jep ujë gruas ai do të shpërblehet

Burri që i jep ujë gruas ai do të shpërblehet

Ir’bad ibën Serijeh, radijAllahu anhu thotë: Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Kur burri i jep gruas ujë për të pi, do të ketë shpërbl [...]
5 rregullat qe duhet ti dish kur merr abdes

5 rregullat qe duhet ti dish kur merr abdes

1- Përmendja e emrit të Allahut në fillim të abdesit. Në fillim themi “Bismilahi Rrahmani Rrahim”. Në lidhje me këtë transmetohen disa hadithe të dob [...]
1 66 67 68 69 70 73 680 / 724 POSTS