Category: artikuj

1 2 3 55 10 / 548 POSTS
Lutja më e zgjedhur për kërkim falje te Allahu

Lutja më e zgjedhur për kërkim falje te Allahu

Ska dyshim se njeriu nuk mund t’i ikë mëkatëve plotësisht dhe të jetë i pagabuar, për këtë Allahu i Madhërishëm ia dha mundësinë që të kërkojë falje p [...]
Kush i thotë këto tre sure nga tri herë në mëngjes dhe mbrëmje do t’i dalin në ndihmë për çdo gjë

Kush i thotë këto tre sure nga tri herë në mëngjes dhe mbrëmje do t’i dalin në ndihmë për çdo gjë

Kul huvAll-llahu ehad, All-llahullahus-samed, lem jelid ve lem juled, ve lem jekun lehu kufuven ehad. Kul e’udhu bi Rabbil felek, min sherri ma halek, [...]
Cilat janë dobitë e uljes së shikimit në haram!

Cilat janë dobitë e uljes së shikimit në haram!

Prej dobive të uljes së shikimit nga harami Ibnul Kajim (Allahu e mëshiroftë!) ka përmbledhur disa prej dobive të cilat përftohen si pasojë e uljes [...]
Fjalët që sjellin një mijë sevape dhe fshijnë një mijë mëkate

Fjalët që sjellin një mijë sevape dhe fshijnë një mijë mëkate

Transmeton Ebu Seid El Hudri r.a. se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. i pyeti sahabët: “A mundet ndonjëri nga ju që për një ditë të fitojë një mijë vepra [...]
Mos u sill kurre keq me prinderit, Ja si repsketohet prindi ne Islam

Mos u sill kurre keq me prinderit, Ja si repsketohet prindi ne Islam

Allahu xh.sh. thotë: “Zoti yt ka dhënë urdhër të prerë, që të mos adhuroni dikë tjetër përveç Tij dhe që të silleni mirë ndaj prindërve. Nëse njërin p [...]
A eshte e vertete se kush i meson emrat e Allahut hyn ne xhennet?

A eshte e vertete se kush i meson emrat e Allahut hyn ne xhennet?

Ai që mëson përmëndësh, emrat e Allahut, kupton domethënien e tyre dhe punon sipas domethënies së tyre merr shpërblim të madh. Ebu Hurejre ka trans [...]
Nëse ju lëndojnë, tallen me ju, ju shpifin…

Nëse ju lëndojnë, tallen me ju, ju shpifin…

Kur të julëndojnë të afërmit tuajnga gjaku, kujtojeni pejgamberin Jusuf (a.s.), të cilin gjithashtu e tradhtuan vëllezërit. Kur prindërit tuaj juku [...]
Kujdes: Thuhet estaGfirullah e jo estaKfirullah

Kujdes: Thuhet estaGfirullah e jo estaKfirullah

TË KEMI KUJDES: SHQIPTIMI I DREJTË “ESTAGFIRULLAH” ËSHTË SHUMË I RËNDËSISHËM Është vërejtur se disa njerëz gabimisht e shqiptojnë istigfarin, për [...]
Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus?

Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus?

Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus? Njihuni me cilesite e tyre: 1, Me të vërtetë, janë të shpëtuar besimtarët, 2. të cilët janë të përulur n [...]
Nëse gjen pluhur mbi Kuranin tënd, qaj për veten tënde..

Nëse gjen pluhur mbi Kuranin tënd, qaj për veten tënde..

Nëse gjen pluhur mbi Kuranin tënd qaj për vetveten. Ai që e len leximin e Kuranit tri ditë pa ndonjë arsye konsiderohet si njeri që e braktis Kuranin. [...]
1 2 3 55 10 / 548 POSTS