Category: Hadithe

1 2 3 10 10 / 99 POSTS
12 rekate sunete të rëndësishme

12 rekate sunete të rëndësishme

Cilat janë dymbëdhjetë rekatët sunet të rëndësishme (rauatib)? Përgjigjja: Ato janë: 2 rekatë para namazit të sabahut 4 rekatë para namazit të [...]
Ja cfarë ndodh nëse këndon “AJETIN KURSIJ” tetë herë çdo ditë

Ja cfarë ndodh nëse këndon “AJETIN KURSIJ” tetë herë çdo ditë

Përse është ligjëruar këndimi i ‘Ajetul kursj’ tetë herë çdo ditë? Kanë ardhur hadithe të ndryshme, të sakta, të cilat tregojnë se ‘ajetul kursij’ [...]
A e dini pse Profeti (a.s.) hante gjithmonë rrush të thatë?

A e dini pse Profeti (a.s.) hante gjithmonë rrush të thatë?

I Lartësuar është Allahu, shiko numrin e sëmundjeve që kuron rrushi i thatë dhe efektet e tij në organizmin e njeriut. Rushi i thatë “Zebib”, të ci [...]
Për ngjarjet që po ndodhin në kohën tonë, Profeti Islamit Muhamedi a.s para 1450 vjetësh na njoftoi…

Për ngjarjet që po ndodhin në kohën tonë, Profeti Islamit Muhamedi a.s para 1450 vjetësh na njoftoi…

Dua nga Pejgamberi salall-llahu alejhi we selem gjatë brengave dhe mërzisë Pejgamberi salall-llahu alejhi we selem ka thënë: Njeriun të cilin e [...]
Ç’do të thotë të braktisësh Kuranin?

Ç’do të thotë të braktisësh Kuranin?

Ç’do të thotë të braktisësh Kuranin? Tefsiri i ajetit: “وقال الرسول يا رب إن قومي اتخذوا هذا القرآن مهجورا”سورة الفرقان: 30 “Profeti tha: O [...]
A e ka parë Profeti (alejhi selam) Allahun e Lartësuar?

A e ka parë Profeti (alejhi selam) Allahun e Lartësuar?

Pyetje: Kur i derguari i Allahut (paqja dhe nderimi i Allahut qoftë mbi të) udhëtoi në natën e Israsë për në xhaminë Aksa e më pas u ngrit në qiellin [...]
Denimi i ngrënësit të kamatës?!

Denimi i ngrënësit të kamatës?!

Ngrënësi i kamatës Shejh Ebu Islam Salih bin Taha Abdulvahid (Allahu e shëroftë!): Robër të Allahut! Allahu Lartësuar në Librin e Tij thotë: “Dhe, ku [...]
Vlera e ajetit Kursij, Ajeti qe ju hape rrugen drejt Xhenetit

Vlera e ajetit Kursij, Ajeti qe ju hape rrugen drejt Xhenetit

Vlera e ajetit Kursij Profeti alejhi selam ka thene: ” Ai qe e lexon ajetin Kursij pas cdo namazi (farz) vetem vdekja e pengon nga hyrja ne Xhenet [...]
Nje pune e vogel me nje shperblim te madh

Nje pune e vogel me nje shperblim te madh

Dhikr i lehtë, shpërblim i madh! Nga Ebu Ajjash – Allahu qoftë i kënaqur prej tij – përcillet se i Dërguari i Allahut – lavdërimi dhe paqja e Allah [...]
Thënie profetike të sakta dhe të zgjedhura

Thënie profetike të sakta dhe të zgjedhura

“Vërtet unë jam dërguar për të plotësuar moralet më të larta”. “Nuk hyn në Xhennet Nemmami (ai që bart fjalë midis njerëzve për t’i futur ata në sh [...]
1 2 3 10 10 / 99 POSTS