Category: Pyetje

1 2 3 17 10 / 170 POSTS
Kur ju bëhet agjërimi i pavlefshëm

Kur ju bëhet agjërimi i pavlefshëm

Edhe barku edhe gjymtyrët duhet të agjërojnë. Barku duhet ti shmanget ushqimit, pijeve dhe epsheve, ndërsa pjesët e trupit dhe gjuha duhet ti shmangen [...]
A prishet agjërimi nga përdorimi i pompës azmatike?

A prishet agjërimi nga përdorimi i pompës azmatike?

Pompa azmatike është një paketë e cila brenda saj ka ilaç të lëngshëm, i përbërë nga tre komponentë: -lëndë kimike (produkte mjeksore). -u [...]
A prishet agjërimi nëse gjatë shpëlarjes së gojës dhe të hundës – gjatë marrjes së abdesit – uji kalon brenda fytit?

A prishet agjërimi nëse gjatë shpëlarjes së gojës dhe të hundës – gjatë marrjes së abdesit – uji kalon brenda fytit?

Pyetje: “A prishet agjërimi nëse gjatë shpëlarjes së gojës dhe të hundës – gjatë marrjes së abdesit – uji kalon brenda fytit? Përgjigje: “Nëse a [...]
A lejohet të shkoj në kurbet për punë dhe ta le nënën vetëm?

A lejohet të shkoj në kurbet për punë dhe ta le nënën vetëm?

Pyetje: A duhet të emigroj dhe ta le nënën vetëm? Përgjigje: ”Atij nuk i lejohet që të largohet dhe ta braktisë nënën e tij që është në nevojë për të [...]
A duhet patjetër në syfyr të bëhet nijeti për agjërim?

A duhet patjetër në syfyr të bëhet nijeti për agjërim?

Pyetja: A lejohet të bëhet nijeti për agjërimin e ditës së nesërme në fillimin e pjesës së parë të natës apo patjetër duhet të bëhet në syfyr? [...]
A është i vlefshëm agjërimi, nëse e presim syfyrin zgjuar, dhe pastaj flemë pjesën më të madhe të ditës?

A është i vlefshëm agjërimi, nëse e presim syfyrin zgjuar, dhe pastaj flemë pjesën më të madhe të ditës?

PYETJE: Selam alejkum! A është i vlefshëm agjërimi, nëse e presim syfyrin zgjuar, dhe pastaj flemë pjesën më të madhe të ditës? PËRGJIGJE: Alejkum s [...]
A i obligohet dhjetë vjeçares agjërimi?

A i obligohet dhjetë vjeçares agjërimi?

A i obligohet dhjetë vjeçares agjërimi? Pyetja: Bija ime i ka 10 vjetë dhe a i obligohet asaj agjërimi? Përgjigja: Obligueshmëria është e lidh [...]
Kur i bëhet obligim fëmijës agjërimi?

Kur i bëhet obligim fëmijës agjërimi?

Pyetje: Kur i bëhet obligim fëmijës agjërimi, dhe cila është mosha precize që e bën të obligueshme argjërimin? Përgjigje: Fëmija urdhërohet për [...]
Çfarë të bëj me burrin që s’e fal namazin, e shan fenë dhe sillet keq me mua?

Çfarë të bëj me burrin që s’e fal namazin, e shan fenë dhe sillet keq me mua?

Pyetja: Burri im nuk e fal namazin, e shan fenë (flet keq për fé) dhe sillet keq me mua. Çfarë të bëj me të? *** Përgjigjja: Nëse ësht [...]
Kam sëmundjen e sheqerit, a lirohem nga agjërimi?

Kam sëmundjen e sheqerit, a lirohem nga agjërimi?

Pyetje: Unë kam sëmundjen e sheqerit dhe mjeku më ka thënë të mos agjëroj. U bënë katër vite që nuk agjëroj Ramazanin, çfarë të veproj? *** [...]
1 2 3 17 10 / 170 POSTS