CILA ËSHTË MË PARËSORE, KTHIMI I BORXHIT APO THER JA E KURBANIT?‎

HomePyetje

CILA ËSHTË MË PARËSORE, KTHIMI I BORXHIT APO THER JA E KURBANIT?‎

PYETJE: Esselamu alejkum!‎ Unë kam hyrë në borxh për të blerë shtëpi. A jam i detyruar të blej kurban apo është më ‎parësore që ta paguaj borxhin?‎

Po më kalon koha e martesës, çka duhet të bejë ?
A lejohet që personi i cili është xhunub që të agjërojë?
Mbeturinat e Prishtinës i hidhte në Skënderaj, zihet në flagrancë nga inspektorati

PYETJE: Esselamu alejkum!‎

Unë kam hyrë në borxh për të blerë shtëpi. A jam i detyruar të blej kurban apo është më ‎parësore që ta paguaj borxhin?‎

PËRGJIGJE: Ve alejkumus selam!‎

Nëse borxhi juaj është urgjent, dhe ju nuk keni ndonjë kursim ose pasuri tjetër në ‎shumën e nisabit, nga e cila mund të blini kurban, atëherë është më parësore që ta ‎shlyeni borxhin.‎

Mirëpo, nëse mund të shtyhet borxhi, me këste, dhe krahas kësteve të pagimit, ju zotëroni ‎edhe pasuri tjetër të mjaftueshme (nisab) për të blerë kurban, atëherë jeni të detyruar ta ‎kryeni edhe këtë obligim fetar.‎

Fetva-i emin në BIH, Prof. dr. Enes Levakoviq; rijaset.ba

Përshtati: Miftar Ajdini

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0