E konfirmuar, ngrënia e ushqimit ngadalë ju ndihmon të dobësoheni

HomeShendeti

E konfirmuar, ngrënia e ushqimit ngadalë ju ndihmon të dobësoheni

Nëse ju nuk “gëlltitni” edhe linja përmirësohet: sidomos zvogëlohet beli. Ka gjithashtu përfitime edhe për kolesterolin, sheqerin në gjak, hipertensio

Pse shkaktohen ngërçet e këmbës gjatë natës dhe si ta ndaloni këtë përgjithmonë
Qumështi i bletës dhe përfitimi i pabesueshëm që ka në organizëm
5 metoda natyrale kundër djegies – Qetësoni dhimbjet në shtëpi

Nëse ju nuk “gëlltitni” edhe linja përmirësohet: sidomos zvogëlohet beli. Ka gjithashtu përfitime edhe për kolesterolin, sheqerin në gjak, hipertensionin. Ngrënia e ushqimit me ngadalë ju bën mirë si dhe ju ndihmon të humbni peshë, dhe kur e hani darkën dy orë para se të fleni.

Studimi

Kjo është konfirmuar nga një studim i ri i sapobotuar në revistën online të revistës mjekësore britanike. Hulumtuesit zbuluan se ndryshimet në këto tre zakone ushqimi ishin të lidhura me shkallë më të ulët të obezitetit, vlera më të ulëta të Indeksit të Masës Trupore (BMI) dhe periferisë së belit. Të dhënat u morën nga 60 mijë japonezë me diabet të cilët kontrolloheshin nga viti 2008 deri në vitin 2013. Shpejtësia e përtypjes u kategorizua në mënyrë të shpejtë, normale ose të ngadaltë. Në fillim të studimit, rreth 33.455 njerëz hëngrën me një shpejtësi normale, 4,192 mbetën në çdo kafshim. “Ngrënësit e ngadalshëm” prireshin të ishin më të shëndetshëm dhe gjithashtu kishin një mënyrë jetese më të shëndetshme se sa ngrënësit “e shpejtë” ose “normalë”.

Tre faktorë

Rreth gjysma e mostrës totale (vetëm nën 52%) ndryshuan zakonet e tyre të ngrënies gjatë gjashtë viteve të marra në konsideratë. Pas marrjes në konsideratë të faktorëve potencialë me ndikim, rezultatet treguan se krahasuar me ata që kishin prirje për ta gllabëruar ushqimin, ata që hëngrën me një normë normale kishin 29% më pak të ngjarë të ishin të shëndoshë, pasi që u rrit në 42% për ata që hëngrën ngadalë. Matja e perimetrit të belit pasqyroi gjithashtu një model të ngjashëm. I njëjti ndikim edhe me indeksin e masës trupore (BMI) por që duhet të darkoni dy orë para gjumit. Ky është një studim vëzhgimor, nga i cili nuk mund të demonstrohet marrëdhënia e qenies dhe efektit përfundimtar, megjithatë ngrënia shpejt është gjithashtu e lidhur me tolerancën e reduktuar të glukozës dhe rezistencën ndaj insulinës.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0