Facebook do t’ua ndalojë leximin dhe shpërndarjen qytetarëve të këtij shteti

HomeLajme

Facebook do t’ua ndalojë leximin dhe shpërndarjen qytetarëve të këtij shteti

Facebook do t’ua ndalojë njerëzve në Australi të lexojnë ose të shpërndajnë lajme. Vendimi është përgjigje për ligjin e propozuar që kompanitë tekn

Tërmet në Shqipëri, ja sa ballë ishte
Duhet ndihmë urgjente! 4-vjeçare duhet ndihmuar që të jetojë: Mund të jetë vonë
Jetët e humbura nga COVID-19, pse Shqipëria ka moshë mesatare më të ulët

Facebook do t’ua ndalojë njerëzve në Australi të lexojnë ose të shpërndajnë lajme.

Vendimi është përgjigje për ligjin e propozuar që kompanitë teknologjike, si Facebook e Google, të negociojnë me media për të shfaqur përmbajtjen e tyre.

Ligjbërësit kanë thënë se rregullat e reja janë për të mbrojtur interesin publik të gazetarisë, duke u siguruar që për lajmet e shpërndara mediat të paguhen për përmbajtjen e tyre, shkruan CNN.

Por Google dhe Facebook kanë kundërshtuar me futjen e rregullit të ri, duke argumentuar se ai bazohet në një keqkuptim të marrëdhënies midis kompanive të teknologjisë dhe mediave.

Facebook do t’ua ndalojë njerëzve në Australi të lexojnë ose të shpërndajnë lajme.
Vendimi është përgjigje për ligjin e propozuar që kompanitë teknologjike, si Facebook e Google, të negociojnë me media për të shfaqur përmbajtjen e tyre.
Ligjbërësit kanë thënë se rregullat e reja janë për të mbrojtur interesin publik të gazetarisë, duke u siguruar që për lajmet e shpërndara mediat të paguhen për përmbajtjen e tyre, shkruan CNN.
Por Google dhe Facebook kanë kundërshtuar me futjen e rregullit të ri, duke argumentuar se ai bazohet në një keqkuptim të marrëdhënies midis kompanive të teknologjisë dhe mediave.