Kur e ke oblikgim te kthehesh nga Qabja dhe kur e ke te ndaluar te kthehesh drejt Qabes

Homeartikuj

Kur e ke oblikgim te kthehesh nga Qabja dhe kur e ke te ndaluar te kthehesh drejt Qabes

Kthimi ne drejtim te kibles (Qabes) eshte: -Haram (i ndaluar). Sic eshte rasti gjate kryerjes se nevojave fiziologjike. -Eshte vaxhib (prej kush

6 veprat qe do tju fusin ne Xhenet
PËRMENDJA E ALLAHUT
Lutja kur dalim nga shtepia dhe shperblimi i madh qe ka kjo lutje

Kthimi ne drejtim te kibles (Qabes) eshte:

-Haram (i ndaluar). Sic eshte rasti gjate kryerjes se nevojave fiziologjike.

-Eshte vaxhib (prej kushteve te namazit). Sic eshte gjate faljes se namazit.

-Eshte mekruh (veprim i urryer). Sic eshte gjate hutbes se xhumase. Ne kete rast urrehet qe hatibi te drejtohet kah kibla dhe t’u ktheje shpinen njerezve.

-Eshte mustehab (e pelqyeshme). Sic eshte gjate lutjes dhe marrjes se abdesit.

“Esh-Sherh El-Mumti”, vell. 1

Unejs Sheme.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1