Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?

HomePyetje

Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?

Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër? Nuk është përcjellur ndonjë argument nga Profeti – alejhi selam – që

A e prish namazin pikimi i urines?
A duhet ta pezullosh namazin me xhemat dhe namazin e Xhumas kur bie koronavirusi?
Cilat janë shkaqet që e ndihmojnë muslimanin për faljen e namazit të sabahut?

Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?

Nuk është përcjellur ndonjë argument nga Profeti – alejhi selam – që të tregoi se është ai i cili i emërtoi të gjitha suret e Kuranit, përveç disa haditheve të sakta në të cilat tregohet se Profeti – alejhi selam – emërtoi disa sure, si; El-Bekare dhe Ali Imran, ndërsa përsa i përket sureve të tjera ajo që kuptohet është se emërtimi i tyre është bërë nga sahabët – Allahu qoftë i kënaqur me ta.

(Komisioni i Përhershëm për Studime dhe Fetva, nr. 2376)