Mos i shaj njerezit: “O shejtan..” apo “O gomar”!

HomeHadithe

Mos i shaj njerezit: “O shejtan..” apo “O gomar”!

Nëse personi është mysliman nuk lejohet t’i thuhet shejtan. Madje nuk lejohet t’i thuhen as fjalë të tjera, si: gomar apo fyerje te tjera. Kanë

Si veprohet nëse miza bie në ushqim
Keto jane veprat e dashura dhe te urryera tek Allahu
7 etapat e krijimit të Ademit alejhi selam

Nëse personi është mysliman nuk lejohet t’i thuhet shejtan.

Madje nuk lejohet t’i thuhen as fjalë të tjera, si: gomar apo fyerje te tjera.

Kanë thënë disa nga dijetarët se Allahu në Ditën e Gjykimit, personin i cili ka përdorë fyerje të tilla, do ta pyesë se a e kam krijuar atë në formën siç e quan ti (si: gomar etj.).

Prej sëmundjes së gjuhës është kur njeriu flet fjalë nënçmuese, fyese dhe të ulëta ndaj të tjerëve.