Një kategori njerëzish që të do jenë nën hijen e Allahut në Ditën e Gjykimit.

Homeartikuj

Një kategori njerëzish që të do jenë nën hijen e Allahut në Ditën e Gjykimit.

TOPSHOT – A Palestinian youth waves a sparkler next a mosque in Gaza City on May 16, 2018, as the faithful prepare to start the Muslim holy fasting mo

10 rregulla si të mësosh Kuranin përmendësh
Ora e përgjigjes së duasë (lutjes) ne ditën e xhuma
Sa lule duhet të vizitojnë bletët për të prodhuar një kilogram mjaltë?

TOPSHOT – A Palestinian youth waves a sparkler next a mosque in Gaza City on May 16, 2018, as the faithful prepare to start the Muslim holy fasting month of Ramadan. (Photo by MOHAMMED ABED / AFP) (Photo credit should read MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images)

Safuan bin Selim, njeri nga Tabiinet (Allahu e meshirofte), rralle here dilte nga xhamia.

Ne rastet kur dilte nga xhamia qante dhe thoshte: “Kam frike se nuk me jepet mundesia te kthehem perseri.”

Lidhja e zemres me xhamine eshte tregues i besimit te sinqerte.

Per kete, i Derguari i Allahut (alejhi selam) ka permendur njeren kategori te atyre qe do te jene nen hijen e Arshit te Allahut, diten kur nuk do te kete hije vec hijes se tij, duke thene: “Dhe nje person zemra e te cilit eshte e lidhur pas xhamive.”

Perktheu Fatjon Isufi