Si agjëron gruaja kur ka çrregullime menstruale?

Home

Si agjëron gruaja kur ka çrregullime menstruale?

Pyetje: “Gruaja që ka çrregullim menstrual, a e ka të lejuar që të agjërojë agjërim vullnetar pasi që ne e dimë se ajo edhe falet?” Përgjigje: “Po,

Albin Kurti nënshkruan peticionin për zgjedhje
10 veprat qe mund ti besh ne dhjete diteshin e fundit te Ramazanit
Nga e sot deri 12 vjet burg e 8 mijë euro gjobë për ata që nuk i respektojnë masat anti COVID-19

Pyetje: “Gruaja që ka çrregullim menstrual, a e ka të lejuar që të agjërojë agjërim vullnetar pasi që ne e dimë se ajo edhe falet?”

Përgjigje: “Po, gjykimi i saj është i njëjtë sikurse i gruas së pastër, pra ajo agjëron dhe falet. Dallimi i vetëm është se, ajo duhet të marr abdes para çdo namazi.

Dhe ajo mund të agjërojë agjërim vullnetar dhe madje mund edhe t’i kompensojë ditët e humbura nga Ramazani.”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0