Te gjithe ju qe keni probleme me Lukthin, mos i fusni kurre ne goje keto ushqime!?

HomeShendeti

Te gjithe ju qe keni probleme me Lukthin, mos i fusni kurre ne goje keto ushqime!?

Te gjithe ju qe keni probleme me Lukthin, mos i fusni kurre ne goje keto ushqime..!? Ndjesi dj.egi.eje të vazhdueshme, irr.it.im i stomakut dhe ndjes

Mëllaga dhe dobitë e saj…
Si i shëronte dhimbjet e fytit Profeti alejhi selam.Mjeksia Profetike
Shkencëtarët gjermanë janë të bindur: Kjo bimë mund të shërojë të sëmurët nga coronavirusi?

Te gjithe ju qe keni probleme me Lukthin, mos i fusni kurre ne goje keto ushqime..!?
Ndjesi dj.egi.eje të vazhdueshme, irr.it.im i stomakut dhe ndjesi përzierje, dhim.b.je që fillojnë nga stomaku e ngjiten lart deri në fyt, të gjitha këto sim.pto.ma të çojnë tek një emër GASTRITI.
Gastriti është inflamacioni i mukozës së stomakut, pra i shtresës që mbulon stomakun nga brenda dhe bie në kontakt të drejtpërdrejtë me ushqimet.

St.resi, ten.sioni, shqe.tësimet apo dep.res.ioni mund të çojnë në sekrecione jonormale të stomakut si dhe lëngje të ndryshme të tij. Kur nuk kanë se me çfarë të reagojnë, këto lëngje su lmojnë indet e stomakut dhe shkaktojnë gastritin.
Menjëherë kemi një tendencë të shkojmë te mjeku dhe të marrim ila.çe, por do të ishte më mirë që gjithçka të kalonte nga ushqimi. Duhet të keni parasysh se duhet të evitoni ëmbëlsirat e tepërta dhe pikantet, të cilat e irr.ito.jnë stomakun.

Në listën e ushqimeve që nuk duhet të hani nëse vuani nga gastriti: domatet, erëzat pikante, hudhra, qepa, karafili i tharë, kanella, pijet alko.ol.ike si bi.rrat, vera e bardhë dhe e kuqe, uthulla e bardhë e rrushit, pijet e gazuara, çaj xhenxhefili dhe çaj i zi, agrumet si (portokalli, limoni, mandarinat dhe qitro), djathërat e yndyrshëm sidomos djathërat e regjur si ai i deles.

Nga ushqimet tuaja duhet të hiqni peshqit që kanë dhjam, si ngjala, salmoni
Per me shume ndjekni videon ne vazhdim