Veprat dhe shpërblimet që do ta ndjekin njeriun dhe pas vdekjes së tij

Homeartikuj

Veprat dhe shpërblimet që do ta ndjekin njeriun dhe pas vdekjes së tij

Janë një numër veprash të dobishme, të cilat nëse njeriu i vepron sa është gjallë, shpërblimin për to do ta ketë të vazhdueshëm edhe pas vdekjes së ti

Ç’është Agjërimi në fenë Islame?
Urtësia e dhurimit dhe e bamirësisë
4 gjëra e sjellin dhe e shtojnë rrizkun:

Janë një numër veprash të dobishme, të cilat nëse njeriu i vepron sa është gjallë, shpërblimin për to do ta ketë të vazhdueshëm edhe pas vdekjes së tij.
Imam Es Sujuti (Allahu e mëshiroftë!) i ka përmbledhur këto vepra të mira, në pak rrjeshta, duke thënë:

Kur vdes biri i Ademit,
i ndërpritet çdo shpërblim
Përveç nëse ndonjë ndër dhjetë vepra ka punuar
Sa ishte gjallë, nga ajo botë pa u larguar.

Nëse dituri të dobishme njerëzve u pat mësuar
Apo një fëmijë të mbarë e kishte edukuar
Apo një pemë e kishte mbjellë
Apo një xhami e kish ndërtuar

Apo sadaka rrjedhëse kishte nxjerrë
Apo një Mus’haf (Kuran) e kish dhuruar
Apo në llogore pat qëndruar, armikut pa i’u frikësuar

Apo një pus e kishte hapur,e një çezëm kish punuar
Apo një kanal e kishte thelluar, e ujin e lumit kishte afruar
Apo një shtëpi për të ngratin e kish ndërtuar

Për këto vepra të mira që ka vepruar
edhe pse nga bota e punës është larguar
sevapi i vazhdon pa rreshtur e pa j’u pakësuar

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0