Author: Taulant Berisha

1 2 3 69 10 / 687 POSTS
Si duhet ti afrohet burri bashkëshortes së tij

Si duhet ti afrohet burri bashkëshortes së tij

Pyetje: Kush është Suneti që transmetohet nga Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem kur burri futet (afrohet) te bashkëshortja e tij?Shejh Ibën Uthejm [...]
E dini se përse talkini thirret në emër të nënës dhe jo në emër të babës?

E dini se përse talkini thirret në emër të nënës dhe jo në emër të babës?

Pyetja: Pejgamberi s.a.v.s. thotë: “Vendosuni fëmijëve tuaj emra të mirë, sepse në Ditën e Gjykimit do të thirreni me emrat tuaj dhe të baballarëve tu [...]
Burri që lexoi 1mijë herë Kuranin për 20 vjet

Burri që lexoi 1mijë herë Kuranin për 20 vjet

Djali i tij Metini tregon: “Pasi babai ndërroi jetë, hapa Kur’anin për ta lexuar. Ndërmjet faqeve të Kur’anin gjeta një fletë me shënime. E kapa fletë [...]
Veprat që duhet ti bësh përpara se të shkosh në xhami ditën e Xhuma

Veprat që duhet ti bësh përpara se të shkosh në xhami ditën e Xhuma

Përkushtimi ndaj xhumasë ka disa mirësi, për të cilat ka njoftuar profeti -alejhi selam- dhe sa më i madh të jetë përkushtimi, aq më shumë mirësi ka. [...]
A duhet ta falësh namazin e Xhumasë kur je me Covid

A duhet ta falësh namazin e Xhumasë kur je me Covid

Pyetje: Gruaja ime pasi bëri testin për infektimin nga Covid-19 doli pozitive, ndërsa unë për momentin nuk kam shenja, por nuk e di nëse jam i infektu [...]
Respektimi i prindërve është nje nga shkaqet për hyrje në Xhennet?!

Respektimi i prindërve është nje nga shkaqet për hyrje në Xhennet?!

Transmeton Ebu Darda r.a. se e ka degjuar Pejgamberin alejhi selam duke thene: “Prinderit jane dera e mesme e Xhennetit, pra nese deshiron humbe ate [...]
Tre kategorit e njerëzve qe nuk do të hyjnë në Xhenet

Tre kategorit e njerëzve qe nuk do të hyjnë në Xhenet

I Dërguari sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem ka thënë : “Tri kategori njerëzish nuk do të hynë në Xhenet dhe Allahu nuk do ti shikoj ata në ditën e [...]
Mburoja e muslimanit – Dhikri i mengjesit dhe i mbremjes

Mburoja e muslimanit – Dhikri i mengjesit dhe i mbremjes

Enesi r.a thotë se ka dëgjuar Pejgamberin a.s duke thënë: Më pelqen më shum të ulem e të rrij me ata që luten edhe madhërojn All-llahun,pas Namazit të [...]
Thuaje këtë lutje kur shtrihesh në shtratin tënd?!

Thuaje këtë lutje kur shtrihesh në shtratin tënd?!

Thuaje këtë lutje kur shtrihesh në shtratin tënd: Lajmipress … [...]
Është i paralizuar, Bujamini 15-vjeçar kërkon karrocë elektrike?

Është i paralizuar, Bujamini 15-vjeçar kërkon karrocë elektrike?

Bujamin Usinovski tani sa ka mbushur 15 vjet. Është i paralizuar në masë të madhe, por kjo nuk e ndal atë. Ai mundohet me aq sa mundet të lëvizë. Në s [...]
1 2 3 69 10 / 687 POSTS