Category: Hadithe

1 2 3 10 10 / 100 POSTS
Respektimi i prindërve është nje nga shkaqet për hyrje në Xhennet.

Respektimi i prindërve është nje nga shkaqet për hyrje në Xhennet.

Transmeton Ebu Darda r.a. se e ka degjuar Pejgamberin alejhi selam duke thene: “Prinderit jane dera e mesme e Xhennetit, pra nese deshiron humbe ate [...]
Profeti Muhamed thote:Ky është njeriu më fisnik?

Profeti Muhamed thote:Ky është njeriu më fisnik?

Nga Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) transmetohet se të Dërguarin e Allahut (Paqja dhe nderimi i Allahut qofshin mbi të!) e pyesin: “ [...]
Tre kategorit e njerëzve qe nuk do të hyjnë në Xhenet

Tre kategorit e njerëzve qe nuk do të hyjnë në Xhenet

I Dërguari sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem ka thënë : “Tri kategori njerëzish nuk do të hynë në Xhenet dhe Allahu nuk do ti shikoj ata në ditën e [...]
10 vecori të Profetit Muhamed alejhi selam

10 vecori të Profetit Muhamed alejhi selam

VEÇORITË E PROFETIT TONË -Është lajmëtari i fundit nga ana hyjnore për njerëzimin dhe është vula e mbarë Profetëve dhe i fundit prej tyre. -Mesa [...]
Bëni kujdes nga sprovat e femrës dhe sprovat e kësaj bote

Bëni kujdes nga sprovat e femrës dhe sprovat e kësaj bote

Ebu Seid El Hudriji, radijaAllahu anhu, transmeton se pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Dynjaja është e ëmbël dhe e gjelbër. Allahu ju ka bërë zëdh [...]
Dhuratën që ia ke dhënë dikujt mos e kërko, mos e detyro për ta kthyer atë!

Dhuratën që ia ke dhënë dikujt mos e kërko, mos e detyro për ta kthyer atë!

Dhuratën që ia ke dhënë dikujt mos e kërko, mos e detyro për ta kthyer atë! Ibën Abasi radijAllahu anhuma transmeton se Profeti sal-lAllahu alejhi [...]
Muhamedi A.S I Ka Premtuar Xhenetin Atij Që Bën Këtë Vepër!

Muhamedi A.S I Ka Premtuar Xhenetin Atij Që Bën Këtë Vepër!

“Kur një musliman shkon për të vizituar vëllain e tij musliman, ai gjendet në hurfën e Xhenetit derisa të kthehet. ” Dikush pyeti Alejhi selamin: “E ç [...]
12 rekate sunete të rëndësishme

12 rekate sunete të rëndësishme

Cilat janë dymbëdhjetë rekatët sunet të rëndësishme (rauatib)? Përgjigjja: Ato janë: 2 rekatë para namazit të sabahut 4 rekatë para namazit të [...]
Ja cfarë ndodh nëse këndon “AJETIN KURSIJ” tetë herë çdo ditë

Ja cfarë ndodh nëse këndon “AJETIN KURSIJ” tetë herë çdo ditë

Përse është ligjëruar këndimi i ‘Ajetul kursj’ tetë herë çdo ditë? Kanë ardhur hadithe të ndryshme, të sakta, të cilat tregojnë se ‘ajetul kursij’ [...]
A e dini pse Profeti (a.s.) hante gjithmonë rrush të thatë?

A e dini pse Profeti (a.s.) hante gjithmonë rrush të thatë?

I Lartësuar është Allahu, shiko numrin e sëmundjeve që kuron rrushi i thatë dhe efektet e tij në organizmin e njeriut. Rushi i thatë “Zebib”, të ci [...]
1 2 3 10 10 / 100 POSTS