Nese sillesh keq me prinderit te gjithe veprat e mira te prishen?

HomePyetje

Nese sillesh keq me prinderit te gjithe veprat e mira te prishen?

Pyetje: “Frustrimi dhe të irrituarit kur u kryejmë prindërve ndonjë shërbim, a është shkak që veprat e mira të humbasin apo të zvogëlohen?” Përgjig

Kur ju bëhet agjërimi i pavlefshëm
A prishet agjërimi kur humb vetëdijen?
A lejohet qe njeriu i cili kryente gjynahe te medha me pare, te behet imam i muslimaneve, pas pendimit te tij?

Pyetje: “Frustrimi dhe të irrituarit kur u kryejmë prindërve ndonjë shërbim, a është shkak që veprat e mira të humbasin apo të zvogëlohen?”

Përgjigjja: “Po. Ngase Allahu Subhanehu ue Te’ala ka thënë:

“Mos u thuaj atyre as “uh!”, mos i kundërshto…” 17:23-24

Kjo do të thotë që ti nuk guxon t’i konfrontosh prindërit me diçka që ata nuk e pëlqejnë edhe në qoftë se ajo është e pakët.”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
p.m.
Lajmipress